Pages

Alhamdulillah.....Terima Kasih ALLAH

Alhamdulillah......
setelah sekian lama tidak meng'update blog....hari ni cuma mencuri masa untuk menulis disini....
alhamdulillah....dalam dugaan yang KAU beri pada kami.....ada juga rezeki yang telah KAU janjikan buat kami.

Alhamdulillah..setelah bekerja untuk 2 tahun 6 bulan...tidak di sangka boleh diberikan  Anugerah Pekerja Cemerlang (APC)...Thanks to all my staff dah juga my bos kerana telah memberikan kerjasama dalam semua urusan...sangat2 gembira...semua rezeki datang daripada ALLAH...Thank You ALLAH.
Cuma mungkin telah ditentukan juga...Haikal demam pada hari penyampaian APC...jadi, memang tidak ditakdirkan untuk aku bersama-sama rakan yang lain pada hari tersebut. Alhamdulillah, walaupun demam still aktif seperti biasa and now telah sihat seperti biasa....

Dalam gembira..ada juga ujian yang KAU berikan....
kereta  ku dihentam oleh pintu sebuah van....hampeh punya keling (bahasa geram)...dah salah tak nak mengaku salah...minta hubby bayar dia RM300. Kalau tak de orang melayu lain tolong, jawabnya memang bayar la juga, mana taknya, kena kepung 1van dan  2 kete. Last2 bila hubby berkeras juga nak buat laporan polis, tiba2 je si keling2 setuju nak settle luar...puas hati aku, walaupun melayang juga la RM300 nak betulkan kete tu, tp tak la ku gantikan pintu van buruk dia tu.

Dalam minggu yang sama juga hubby dapat tawaran kerja dengan SYABAS...tapi terpaksa tolak memandangkan ditempatkan di Syabas Banting...cuba minta tukar tetapi dimaklukan  pertukaran tidak dilayan,so, dengan hati yang tidak berapa rela...tawaran ditolak.....
Sesungguhnya, rezeki semuanya datang daripada ALLAH, hari ni dapat tawaran sekali lagi dan ditempatkan di PJ......Syukur alhamdulillah.....sesungguhnya KAU lebih mengetahui segalanya....